Thajsko itinerar
Sice je tu uz o Thajsku more informaci,ale presto zalozim nove tema,za coz se omlouvam.
Zacinam chystat cestu na unor a rad bych znal nazor na par otazek .
Prilet mame do Bangkoku a zvazoval jsem, ze bychom mesto nechali az pred odletem a tak mi logicky vyplyva , ze bychom nemuseli na druhe letiste, ale mohli odletet rovnou s toho,na ktere priletime. Je tam mozny primy transfer, nebo se musi do haly pres kontrlu a zase zpet a kolik casu je dobre nechat na prestup na Krabi ? Koukal jsem na odlety, na Krabi. je tam vice leteckych spolecnosti , je lepe se radeji nekterym vyhnout nebo je to jedno ?
Dalsi plan zvazuju takto, mame 15 noci chtel bych je rozdelit mezi provincii Krabi. Ko Phi Phi . Ko Lantu a ted zvazuju jestli jeste Ko Lipe a pak se vratit do Bangkoku z Langkawi nebo do toho uz Malajsii necpat nebo vynechat Ko Lipe a presunout se na druhou stranu a dat jese Ko Samui
Cetl jsem nazor, ze je lepe zustat na jedne strane , nez se snazit udelat obe strany, priklanim se k tomu nazoru a pak si tedy rikam kdyz uz bychom byli na Ko Lipe, proc neudelat i to Langkawi , no a asi nez se vracet pak lodi, je mozna lepsi uz letet s Langkawi do Bangkoku rovnou.
Je mi jasne ze, pak by na Bangkok uz zbyla jen 1 noc a i tak je to asi moc nahustene, nebo to jde zvladnout ?
Kdyz to shrnu tak to vidim asi tak ze 4 noci Krabi , 2 noci Phi Phi , 4 noci Kho Lanta a kdyby 3 noci Ko Lipe a 1 Bangkok tak zbude na Langawi 1 noc , nebo pak bud v Krabi nebo na Lante 1 noc ubrat , nebo radeji neco s to tak nehrotit a byt nekde vice noci ?
Jeste se zeptam k ubytovani, koukal jsem ze pres booking,com je toho k vyberu hodne, o cene mam tak nejak jasno , ale tapu trosku jakou oblast toho ktereho ostrova vybrat a ani u toho Krabi si nejsem jisty kdyz nebudeme mit tentokrat urcite auto .
Diky za ino
ahoj, také jsme Bangkok nechávali až před odletem..jako první jsme letěli na Phuket, pak Phi Phi, Lanta, Krabi...nakonec jsme stihli ještě Ayutthaju :) Určitě bych si nechala více času, město může být dost ucpané...mezi leteckými společnostmi asi moc rozdíly nejsou, většinou je to krátký let a je dobré rezervovat s předstihem, to jsou ty letenky levnější...ubytko jsme všechno brali přes booking...jinak nějaké reporty mám tady tak mrkni, třeba tě něco zaujme :) https://www.nebudvorvan.cz/2017/...y-raj.html
Z Langkawi do Bangkoku nic přímo nelétá, musíš přes SIN nebo KUL. Jinak všechno jde zvládnout, záleží jen na chuti a šrajtofli... Můžeš hned z BKK přelétnout na Krabi, odtud to vzít dolů, přes Langkawi, dát noc v Kuala Lumpur a odletět do Bangkoku. Já bych to ale v tom případě rozdělil, města na začátek a na konci.
To mi hodně připomíná náš itinerář, když jsme přilétli do Bangkoku a odlétali z KL, taky na 14 dní. To jsme měli na začátku 3 noci v Bangkoku - 2 dny na B. a 1 den na Ayutthayu, končili jsme na Lipe/Langkawi/KL. Asi se budete muset rozhodnout, jestli i ten jih chcete zvládnout nebo nechat na jindy. Je toho dost a je to pak takové skákání z místa na místo, nikde se pořádně neohřeješ... :-) Řekl bych, že jet na Lipe na otočku asi nemá smysl, leda tam být pár dní (to zas nevím, co by tam člověk pár dní dělal, pokud by nechtěl jen ležet) anebo k tomu přidat ten zbytek. Pokud bych měl přílet i odlet z Bgk a 14 dní, tak bych ten jih nejspíš vypustil.
mirjur napsal(a):To mi hodně připomíná náš itinerář, když jsme přilétli do Bangkoku a odlétali z KL, taky na 14 dní. To jsme měli na začátku 3 noci v Bangkoku - 2 dny na B. a 1 den na Ayutthayu, končili jsme na Lipe/Langkawi/KL. Asi se budete muset rozhodnout, jestli i ten jih chcete zvládnout nebo nechat na jindy. Je toho dost a je to pak takové skákání z místa na místo, nikde se pořádně neohřeješ... :-) Řekl bych, že jet na Lipe na otočku asi nemá smysl, leda tam být pár dní (to zas nevím, co by tam člověk pár dní dělal, pokud by nechtěl jen ležet) anebo k tomu přidat ten zbytek. Pokud bych měl přílet i odlet z Bgk a 14 dní, tak bych ten jih nejspíš vypustil.
Taky to tak vidim. Zvlast kdyz samotne mesto Krabi za moc nestoji a ma smysl jen jako zakladna na vylety, takze presunu bude jeste vic. Jako zakladna by tam bylo lepsi co do scenerie Railay, ale v unoru bude preplnene.
Nechcete videt take nejaky narodni park nez jen takovouto "tour de beach"?
Diky za odezvu, ano vim,nebo jsem videl ze s Langkawi je let pres KUL, ale tam jsem myslel jen prestup, v KUL uz nemame z ceho tu noc vzit a uprimne jedno mesto nam staci,vic chceme ty ostrovy a plaze. mene nez 3 noci jedine na tom Phi Phi . Asi bych volil 3 noci Krabi, pak 2 Phi Phi a pak nevim jestli Lanta 4 a Ko Lipe 3 nebo napopak , nebo po 3 obe ., to by nam pak jedna zbyla a asi bychom ji pouzili na Langkawi , protoze tam se mi to zda hekticke jen 1 noc To Ko Lipe ale zvazuju, protoze jsem se dival na lode a tam uz je plavba 3 hodiny a cenove uz to je vic ., tim by padnulo i , Langkawi , plavby s Krabi na Phi Phi a pak na Lantu se mi zdaji cenove v pohode i casove to nezabere tolik
Mikire, jestli se chces jako většina členů tady hnát od čerta k ďáblu, je to tvoje věc. Tolik ostrovů za 14 dnů mi nedává smysl,ale třeba na nějakém najdeš poklad :)) Pokud ti mužu poradit, vykašli se na cele Langkawi. To Lipe pak taky nedává smysl.Z Lanty ale možná i PhiPhi jezdí lodě na Ko Mook, Kradan nebo Ngai. Kradan i Mook je moc pěkný. Na Mooku Charlie Beach na západě. Odtud pak 2 hodinky lodi a po zemi do Trangu,kde sednes na letadlo do BKK. Pokud pojedeš na Langkawi, budeš každý druhy den na lodi a Lipe v únoru bude maličko přelidněne. O nutnosti přestupu při letu z Langkawi už psal Cali, takže jeden cely den v cudu. Malajsii si nech na příště. Ver mi,ze je tam co vidět.
Tak ja jsem Krabi jako mesto vubec nemyslel , libi se mi na booking,com Tonsai Bay Resort ,maji transfer z letiste , jeli bychom hned tam, je tam sice na Thajsko podle me vyssi cena, ale je to zase asi na vyssi urovni, nez pak treba budeme jinde , co se tyka tech narodnich parku tak nejaky bychom radi, ale to by opravdu musel ten jih zustat na priste . vidim to spis na to tour de beach , proto chci do toho i ten jih, ale co pise niemandos mrknu , kdyz jsem o tom vsem zacal uvazovat , tak jsem taky myslel ze jen 2 nebo max 3 mista krome priltu jako jsme to meli na Jamajce a ted na Mauritiu ,ale pak kdyz jsem si to zacal prohlizet a vysel jsem z toho ze napoprve asi ty nejznamnejsi mista krom Pathaye a Pukhetu ,ktere jsem zavrhnul hned tak mi to tam dava s oblasti Krabi to Phi Phi a Lantu , mohli bychom to nechat jen na tehle mistech , pripadne k tomu neco pridat , uvidime jeste to vic prostuduju diky za odpovedi
Mikire, když už jsi se na to Thajsko odhodlal po X letech, tak zbrzdi :) Určitě se ti bude líbít a během pěti let se tam zas mrkneš. Tak si to osekej tak na polovinu a druhou půlku si dej za dva roky. Nehoň se zleva doprava, shora dolů, prostě na pohodu.
Ad Bkk. Já si dal pár dnů v Bkk na začátek cesty a jsem tomu rád. Byla to první asijská dovolená a tím, že jsem ho dal na začátek, tak ten wow effect byl o mnoho lepší, než kdybych ho nechal na závěr cesty.
A nevím, kdo co s sebou tahá za suvenýry, ale my si v Bkk nakoupili na začátku plno věcí a nijak nám to dál při cestování nepřekáželo.Karel napsal(a):Ad Bkk. Já si dal pár dnů v Bkk na začátek cesty a jsem tomu rád. Byla to první asijská dovolená a tím, že jsem ho dal na začátek, tak ten wow effect byl o mnoho lepší, než kdybych ho nechal na závěr cesty.
A nevím, kdo co s sebou tahá za suvenýry, ale my si v Bkk nakoupili na začátku plno věcí a nijak nám to dál při cestování nepřekáželo.
Nechat si odletové město na konec je lepší z mnoha důvodů. Já jsem poslední suvenýr koupil před 14 lety v Ubudu. Od té doby cestuju jen za zážitky a nic nenakupuju. Vyjímku tvoří koření a další věci k jídlo nebo pití. Spíš teda k pití :). Samozřejmějmě třeba v BKK se nabízí ušití obleku atd.
V Tonsay Bay davy nebudou a scenerie je moc pekna, i kdyz ne tak uzasna jako Phra Nang, ale tam se da dojet kousek lodi (doporucuju rano nebo pozde odpoledne a zustat na zapad slunce, odpoledne bude moc lidi a lodi). Plaz v Tonsai je ale naprosto nepouzitelna na koupani pri odlivu a ani pri prilivu se nejde do vody po pisku. Pesky se da jit na Railay West a dal jen pri odlivu po skalach nebo pres sedlo dzungli na Railay East.
Karel napsal(a):Ad Bkk. Já si dal pár dnů v Bkk na začátek cesty a jsem tomu rád. Byla to první asijská dovolená a tím, že jsem ho dal na začátek, tak ten wow effect byl o mnoho lepší, než kdybych ho nechal na závěr cesty.
Souhlas, to je určitě pravda. Bangkok byl i pro nás tím pádem super zážitek. Je fakt, že jsem pak s sebou tahal ten oblek :-), ale kufr byl na kolečkách, tak jsem ho ani moc nepociťoval. Zase na to ušití bylo víc času a klidu, než kdybych musel stíhat letadlo.
niemandos napsal(a):Už prakticky tahám jen magnety na ledničku a sem tam nějaké tričko. Při poslední výpravě z BKK jsem měl k dispozici prakticky prázdný odbavený kufr, tak jsem ho nacpal místními bizarními potravinami z 7/11.Nechat si odletové město na konec je lepší z mnoha důvodů. Já jsem poslední suvenýr koupil před 14 lety v Ubudu. Od té doby cestuju jen za zážitky a nic nenakupuju. Vyjímku tvoří koření a další věci k jídlo nebo pití. Spíš teda k pití :). Samozřejmějmě třeba v BKK se nabízí ušití obleku atd.
P
Jinak souhlasím s tím, že je lepší si nechat odletové město spíš na konec cesty. Pokud není člověk grand a tak trochu milovník adrenalinu, aby tam přeletěl s časovou rezervou půl dne nebo den.
Vzhledem k tomu, ze mikir planuje v Bangkoku jen 1 noc, tak jasne ze na konec. Kdyby jich bylo vic, tak by se treba mohly rozdelit. S jetlagem bude ale stejne lepsi byt na plazi nez chodit po meste. Mikir uz ma nacestovano dost, tak wow effect neni treba zvazovat.
Diky Libore s tou plazi jsem to cetl v recenzich , stezuji si i na dopravu lodi, tak to jeste zvazim tam a ucite to zredukuju jen na max 3 dny , pokud nenajdu neco lepsiho Nang uz me nevyhovuje cenove a na Railay to bude moc prelidnene
BKK nechame az na odlet , dival jsem se uz co doporucuje niemandos ,ale na Kradanu je minimum ubytovani na Mooku jsem si taky moc nevybral ,ale tak uvidime , nebbo jestli to bylo mysleno zustat na Lante a jet tam jen na vyletmikir napsal(a):Diky Libore s tou plazi jsem to cetl v recenzich , stezuji si i na dopravu lodi, tak to jeste zvazim tam a ucite to zredukuju jen na max 3 dny , pokud nenajdu neco lepsiho Nang uz me nevyhovuje cenove a na Railay to bude moc prelidnene
BKK nechame az na odlet , dival jsem se uz co doporucuje niemandos ,ale na Kradanu je minimum ubytovani na Mooku jsem si taky moc nevybral ,ale tak uvidime , nebbo jestli to bylo mysleno zustat na Lante a jet tam jen na vylet
Tak záleží co hledáš. Na Mooku je ubytování spousta. Na západní straně je nejvíce hogo fogo Charlie beach resort za nějakou 1000+Kc za noc. Já spal tento rok za 500 Kč za chatku a byl jsem tam sám (Mookies Bungalow) a před 4 roky v Rubber Tree, což je ale jen pro odolné jedince :)) . Vedle toho je tam dalších 5- 6 možností na Had Farang. Záleží co hledaš. Na východě je jeden masnácký podnik Sivalai za něk. tis za noc plus spousta dalších. Ono čím méně ubytovacích zařízení, tím méně turistů :). Pokud tam pojedeš, tak bych doporučil Koh Yao Restaurant. Mají tam nějaké dvě chatky na skále a restaurace je taky super. Ty jsi psal, že davy nemusíš, tak jsem nadhodil možnost co navštívit. Dají se ale udělat i výlety z Lanty na Emerald cave a asi i koupačku na pláži na Mooku. Možné je všechno. Jen z Mooku nebo Kradanu se pak rychleji dostaneš na letiště do Trangu než z Lanty do Krabi. Krom toho Trang je město, kde poznáš skutečné Thajsko ne jen turistická místa. I když i tam se to od mé návštěvy před 4 lety dost změnilo.
Optimalni (a navic levnejsi reseni, coz ale nehledas) je spat v udoli na severu Railay East, kde je klid bez davu, a chodit rano a vecer na Phra Nang. Neni to moc daleko a je to pekna a zajimava cesta, 2. cast pod previsy s krapniky. Nespi se teda u plaze, ale s vyhledem na vapencove steny porostle dzungli s obcasnymi zvuky opic. Min. na 1 den si muzete dat vylet na male ostruvky v okoli, ktery startuje z R. East.
Tak zatim jsem trosku na rozpacich , s itinerarem si nejak uz poradim, mozna zustaneme jen na tom severu , mozna do toho vlozime nejaky ten narodni park , ten jih uplne taky nezavrhuju . mozna taky , pokud zustaneme na tom severu tak prece jen navstivit i druhou stranu . Rady o tom skakani s mista na misto beru ale do uvahy a uznavam je a je pravda, ze nekdy mene muze byt vice
Ale co me zarazi, jak tu vseobecne vsichni basni o levnych cenach za ubytovani a vidim ze to tak uplne neni , nebo spise , ze to levnejsi ma dost ruznych nedostatku, snazim se hledat ubytovani do 50 euro /noc /2 osoby a zatimco v jiznich destinacich Evopy vcetne Kanaru, s tim problem nemam i ted na Mauritiu jsem se do toho vlezl , na Jamajce temer taky . ovsem to Thajsko moc nenachazim zatim a u tech ubytovani co se mi podari najit ,je vzdycky nejake ale ...
Beru recenze z rezervou , ani popisky mist uplne vzdycky na booking,comu nesedi , ale kdyz se podobny nedostatek na jednu a tutez vec vyskytuje v recenzi vicekrat a treba navic nesedi s popisem od booking,com, tak uz se proste zamyslim, co na tom je pravda a co ne
Pricemz nemam zase extra premrstene pozadavky na to, co si predstavuju , jsem i ochoten k nejakemu kompromisu , na cem ale trvam , je platba az na miste , zruseni zdarma do rozume doby , preferuju blizkost plaze ,vlastni koupelnu a ochotny personal
Na nejvetsi problem v tom vyberu jsem zatim narazil v oblasti Railey Bay a vedlejsi Ao Nangh , predpokladam ze tam nekde bychom se chteli ubytovat prvi , asi prilet az k veceru , takze uvitam transfer z letiste , na nektera ubytovani je mozne se dosat jen lodi ,booking .com sice treba uvadi u ubytovani prijezdy i vecer ,ale moc neverim ze vecer by nebyl problem treba za odlivu a do kdy vybec neco pluje ?
Railey Bay by asi znamenalo radeji prespat v Krabi ve meste a pak se presunout pres den , hledal jsem tedy i v Ao Nangh a i dale ale moc se nedari , no a ani na dalsich ostrovech , tedy Ko Phi Phi a Ko Lante jsem doposud nevybral Na tom pobrezi 3-4 noci , na Phi Phi 2-3 na Lante 3-4 Bangkok zatim neresim ,ale asi 1 noc a nekde s dobrym pristupem pak na letiste a ty zbyvajici ,podle toho pro co se jeste rozhodneme , dopruci nekdo neco rozumneho ? Nebo musim prirlacit na srajtofli a hledat vys nez tech 50 euro /noc /2 osoby ?
No já nevím... třeba na Lantě jsem teď zadal 3 noci 14.-17.2. a je tam nejmíň 10 ubytování do 1000 Kč/2 os/3 noci, většinou bungalovy se zrušením zdarma... mi neříkej, že se z nich nedá vybrat. 50 EUR/1 noc to už jsou interhotely, ne? :-)
Tak z toho Mikirova komentování těch ubytek mám trošku pocit, že je nějaký vybíravý. Nevím Mikire, co je pro tebe standart To by mě fakt zajímalo. Za 1000 Kč máš v Thajsku unonůno ubytko. Fakt nechápu, co ti na nich vadí. Zkus to popsat, at to pochopíme. To tvé bazírování na transferu nechápu vůbec V Thajsku kamkoliv přejedeš nebo přiletíš je moře nabídek transportu. Až na nějaká maličká letiště pozdě večer, kde pak musiš vzít ten taxík.
Tak zrovna Railey Bay je jedna z nejžádanějších a potažmo nejdražších lokalit v celém Thajsku. Obzvlášť pokud tam jedeš v sezóně. A nedá se tam dostat jinak než po vodě. Lodě tam plují do půlnoci, možná déle. Z Ao Nang to tam není tak daleko (cca 10 minut lodí), tak je možné, že lepší hotely budou mít vlastní lodě a převezou tě kdykoliv.
Na Phi Phi se ale po západu slunce nedostaneš. Poslední lodě odplouvají myslím v 15h. Ty vzdálenější rezorty na něm jsou dostupné prakticky jen lodí, případně dost dlouhou štrekou po ostrově s vozíkem jako největším výkřikem osobní mobility. Za loď na ubytko zaplatíš stejně, ne-li víc než za trajekt na ostrov.
Tak snad do půlnoci tam z letiště dotrazí ne. A já na jeho místě bych se v klidu vyspal v Krabi, po tak dlouhé cestě a na pohodu pak odpoledne přesunul na pláž. On nemá problém jen s Railay, tam se to dá díky cenám ještě pochopit, ale i s Ko Lantou, Ko Mookem i Ko Kradanem, co psal, takže problém bude někde jinde. Co je na Phi Phi nevím, to se musím přiznat. Podobná místa nevyhledávám. Ale všude kde jsem byl se dalo domluvit s nějakým rybářem v přístavu, když ofiko transport už nejezdil.
Na Phi Phi je 90% ubytek v okolí přístavu, do 10 min pěšky. Na zbytek se dá v pohodě dostat za světla loďkou - jak píše Michal.
Já Mikirovi celkem rozumím, manželka je taky vybíravá:-) Na Lantě doporučuji Long Beach Chalet, pro mně rozhodně value for money. Lišky tam dávají dobrou noc, ale obchod i půjčovna skůtru stejně jako asi 5 levných restaurací (rozhodně jdi do Lanta sky foodanddrink, moc milí majitelé, jídlo 100THB) přes ulici. Nezapomeň na jeskyně, pro mně top zážitek. V mimosezonu ale nebylo kde vyměnit peníze, bankomaty jsou ale na každém rohu. Transport třeba Lanta private taxi, skvělá domluva, spolehliví a nemusíš se mačkat v mikrobusu s ostatními (ale bus stojí hned za bránou letiště, pokud bys měl chuť). Na Krabi se mi moc nelíbilo, Ao Nang hezká jen při odlivu, milion předražených indických!! restaurací se slizkými pakistánskými naháneči, ladyboys v načančaných kostýmech u pláže lákajících na večerní show, atd., prostě turistické peklo. Ubytko super v Peace Laguna Resort, vilky nad lagunou nemají chybu, jídlo hned v malé restauraci před hotelem (než dojdeš na hlavní ulici) za 50THB vč. vody k pití.